Hästarna

Pärla (född Melissa) är ett linfux, ardennersto född 2004. Hon är endast 148cm i mankhöjd och vi har hört att dessa mindre ardennerhästar även kallas "ponnyardenner" eller "bergsardenner". En riktig gosig häst som älskar när man pysslar med henne. Hon är utbildad körhäst som vi nu ska börja köra. Hon är mycket trygg att rida, stadig på foten och tar det mycket lugnt.

Perleman vår nordsvenska "gosse" är däremot ett litet kraftpaket, en f.d. travare som är född 2007, 155 cm i mankhöjd, mörkbrun med svart man, det är Johannas häst. Han älskar att vara ute i skogen, har ett riktigt driv i skritten, riktigt snabb i galoppen och går fram som en "bulldozer" i skogen. Han är väldigt pillig med sina läppar, pillar på allt och kan dra ner en dragkedja!

Zorro är född 2017, är en korsning Frieser (pappa) och Tinker (mamma). han är uppfödd i Västergötland utanför Ulricehamn och nu är vi två Västgötar på gården! Han är helsvart som en Frieser skall vara och har ett lugnt och nyfiket temprament. Nu är det grundträning som gäller i ett par år innan det är dax att rida in honom.

Fåren

Vi har 6 tackor varav 5 är olika Finullskorsningar och en renrasig Ryatacka som heter Vendela. Våra raser och korsningar beror på att vi har våra får för olika ändamål som kött, ull och skinn. Vi kommer så småningom sälja fryst besiktigat kött,men redan nu till hösten börjar vi sälja våra långhåriga fina lammskinn.

Hönsen

Vi har Lomanhöns vilket är en känd värpras och som vi är nöjda med och som lägger bruna ägg. Våra höns har fri utevistelse i sin höngård och vi släpper även ut dem på gårdsplan nästan varje dag. Naturligtvis är det en helt ekologisk äggproduktion. Så småningom ska vi skaffa någon ruvande lantras så vi får lite kycklingar på gården.

Katterna: Vi har 3 katter av lantras som heter Forest, Cocos och Albin. I sommar har Forest haft 8 kattungar varav Albin är den ena och honom ska vi behålla. De bor i vårt pannrum där det är varmt och skönt året om. Katterna har en egen ingång bredvid dörren till pannrummet och ligger gärna och sover på vedsäckarna.


Följ oss gärna på Instagram

© Copyright frustunaekeby.se